Företaget startade 1 juni 2009, jag hade ingen som helst erfarenhet av denna bransch då. Har tidigare arbetat inom bland annat resebranschen och med administration. Åren innan jag startade detta arbetade jag som rådgivare för de som ville starta företag i Hudiksvall, men tyckte jag satt på fel sida av skrivbordet.

Vi har en stuga precis vid stranden vid Norra Dellen i Hälsingland, med en vidunderlig utsikt, där ville jag arbeta. Frågan var bara med vad? Det var då tanken kom att jag kunde ha en webbshop, men var ju tvungen att ha något att erbjuda i den också. I samma veva var företaget Siluettkatten i Järvsö till salu, så jag köpte det och stod här en dag i maj 2009 med en massa maskiner som jag inte hade en aning om hur jag skulle hantera. Men jag kunde (fast en del saker var väldigt svåra) lära mig hantera flera olika dataprogram, lasermaskiner, borrar såga och klyvar. Dessutom lärt mig hyfsat hur man hanterar en webbshop. Tur det finns support ändå.

Jag får väldigt ofta frågan -Vem är det som tillverkar produkterna åt dig? Det är vi som tillverkar dem. 

Vi har även en hel del specialbeställningar, har ständigt hemma 3 mm björkplywood om man vill ha något prov. Det enda jag behöver är en bild helst en akvarell, det brukar bli bäst resultat då. 

 

 

Jag Monica Damberg är en sann entreprenör som gillar att arbeta självständigt och hela tiden utveckla det jag gör, och mig själv. Jag trivs med att ha många bollar i luften, är kreativ, flexibel och mångsidig. Stortrivs när jag får möta nya människor och kunna sprida glädje, humor och fantasi. Jag tycker om att ha det vackert runt mig och njuta av Hälsinglands natur.
 
Jag växte upp med sagor om tomtar, troll och älvor, det är en del av Hälsingland och dess storslagna natur. Dellens mystik har alltid fascinerat mig och nu är min dröm sann, att arbeta vid Dellens strand och tillverka många av de figurer som fanns i min barndoms fantasi.
 
Välkommen att dela detta med mig.
 
Andreas Damberg är min son som är en ovärderlig drivkraft här. Teknisk supporter, CAD-ritare, snickare och problemlösare. Han delar också min fascination för Dellen och dess omnejd, tränar mycket och är gärna ute och springer i skogarna här, medans jag är ängslig att han ska möta en björn.
Andreas är snickare med eget företag AD-Bygg
 
 
 
 
 

 

Drift & produktion:
Wikinggruppen
Cart Din varukorg är tom!